אירידיולוגיה נשענת על גילוי סימנים שונים בקשתית העין לאיתור וזיהוי חולשות גנטיות כמו גם גורמים למחלות הקשורות במערכת הדם, בכלי הדם ובלב.
בנוסף לאירידיולוגיה ניתן גם להיעזר בבחינת לובן העין וכך, באמצעות שיטות אבחון וטיפול אלה, שאינן פולשניות ואינן יוצרות אי נוחות ניתן לאתר לאבחן, לטפל ולשפר מגוון רחב של מצוקות, בעיות, מחלות.
מחלות לב וכלי דם יכולות להשפיע לרעה על תפקוד הגוף, על מערכת החיסון, על רמת החיוניות והאנרגיה. כאשר מאבחנים נכון ומגלים את המקור לשורה של בעיות, איכות החיים משתפרת פלאים לאחר טיפול כגון ניקוי רעלים ובניית תוכנית תזונה אישית.
המצבים הרפואיים בלב וכלי הדם שניתנים לאבחון אירידיולוגי:
- טרשת עורקים – אנשים רבים יכולים לסבול במשך שנים מתהליך מתמשך של טרשת עורקים (חסימה של עורקים מרכזיים בגוף) ללא תסמינים נראים לעין. דווקא משום כך, חשוב מאוד לאבחן מצב כזה על מנת שניתן יהיה לנקוט צעדים שיפסיקו את חסימת העורקים ושאפילו יביאו לשיפור במצב.
באמצעות אירידיולוגיה ניתן בהחלט למצוא עדויות לנטייה גנטית – תורשתית לטרשת עורקים וניתן גם להבחין בסימנים לדרגת החומרה של המצב בנבדקים השונים. חשוב לשים לב שטרשת עורקים יכולה להגדיל מאוד את הסיכון להתקפי לב כבר בגילאים צעירים למדי, אך יש בכך סיכון גם להתפתחות מצבים רפואיים אחרים ותסמינים מגוונים.
בקרב חלק מהאנשים נרשמת פגיעה מצטברת גם ברגליים וכן בראייה (עד כדי עיוורון). לאחר אבחון אירידיולוגי, מקובל לשלב ניקוי פנימי של הגוף וכלי הדם וטיהור מרעלים ביחד עם שינויי תזונה רבי עוצמה שמותאם לכל מטופל בהתאם למצבו.
- אנמיה – יש הסבורים שאנמיה מוסברת על ידי ירידה בכמות הדם הזורם בעורקים, אולם תיאור כזה לא יהיה מדויק. מצב של אנמיה הוא למעשה חוסר בהמוגלובין, אותו מרכיב שמאפשר לדם להסיע חמצן לתאי הגוף ולפנות את הפסולת הגזית – פחמן דו חמצני, בחזרה אל הריאות.
אנמיה מאופיינת פעמים רבות על ידי עייפות ואף תשישות, כאשר הסובלים מכך אינם ישנים היטב ואינם מחליפים כוח לאחר השינה. במצבים מסוימים נרשמים ירידה בתפקוד ואפילו התעלפויות כמו גם תחושה של חרדה, דיכאון, אובדן מצב רוח, ירידה בתיאבון.
מכיוון שיש סיבות מגוונות למצבי אנמיה, חשוב להדגיש שאירידיולוגיה מסוגלת לאתר את הסיבה לבעיה כדי שניתן יהיה לקבל את הטיפול הטוב ביותר ולהתגבר על הסימפטומים שמלווים חלק מהאנשים במשך חודשים ואפילו שנים ללא מענה ראוי.
- בצקת – באופן טבעי, גופו של אדם בריא ובעל תפקוד תקין מסוגל לפנות עודפי נוזלים שונים מאברי הגוף, מהגפיים, מאזורי הבטן, הריאות וכדומה. מסיבות שונות כגון סתימות בוורידים, פקקת, מחלות בכליות או בכבד נפגעת היכולת הטבעית של הגוף לנקז נוזלים מיותרים והדבר מתבטא בהתפתחות של בצקות.
גם אי ספיקת לב, בעיות בניקוד נוזלי הלימפה ושימוש בתרופות כגון סטרואידים לאורך זמן עלולים להוביל לבצקות שגורמות לטרדה ולסבל רב. מעבר לטיפול בסימפטומים הברור בידיים, ברגליים או באזור הפנים, מציעה האירידיולוגיה איתור מדויק של הסיבה לבצקת. לאחר האבחון, ניתן לנקוט פעולות מתאימות לניקוי רעלים ולפתרון בעיות הניקוז שגורמות לנפיחויות.
- דליות – אנשים הסובלים מדליות עשויים ליחס לבעיה משמעות אסתטית, אולם יש לדעת שחוסר טיפול מתאים עלול להפוך את העניין לבעל להשלכות נוספות. הדליות הן למעשה ורידים שמתקיימת בהן תופעה של שינוי בכיוון זרימת הדם. הדם, שזורם לכיוון הלא נכון גורם לנפיחות שהולכת ומחמירה, לכאבים, לתחושה של נימלול ועוד.
אבחון באמצעות אירידיולוגיה יכול לאתר נטייה מולדת לדליות ולטפל עוד לפני שמופיעים כאב וסבל ניכרים. ניתן לאבחן ולטפל גם במצבים של דליות קיימות, ללא צרוך במענה פולשני או כירורגי.
- ורידים ברגליים – מצב של הופעת ורידים ברגליים עשוי להיות במקרים מסוימים היבט של דליות אך יש לכך גם היבטים נוספים. ורידים ברגליים יכולים במקרים רבים להיות בעיה אסתטית מעיקרה, שאיננה מלווה בכאב יוצא דופן אולם ישנם מקרים שבהם המצב מחמיר והולך ומשולב עם נפיחות, בצקות, ורידים בולטים.
כאשר זרימת הדם בוורידים איננה תקינה ניתן בהחלט לשפר את המצב גם באמצעות טיפולים שמרניים ולא פולשניים לאחר אבחון אירידיולוגי מתאים. יש לציין שלמרות שהבעיה מיוחסת לנשים בלבד הרי שגם גברים רבים סובלים מכך וגם להם מומלץ לטפל ולא להתעלם.
- פקקת ורידים – מצב של פקקת ורידים שונה מאוד ממצב של דליות רגילות או ורידים ברגליים, אך גם כאן יש מצבים קלים ויש כאלה שסובלים מבעיה עמוקה יותר. פקקת, מלשון פקק, היא למעשה היווצרות של חסימה של ורידים במקומות שונים בגוף בשל קרישת דם בלתי תקינה.
פעמים רבות, הפקקת איננה המחלה עצמה כי אם סימפטום לבעיה הרבה יותר עמוקה שיש לטפל בה. דלקות לא מאובחנות, גידולים שפירים, סרטן, בעיות במסתמי העורקים והוורידים הם חלק מהסיבות לפקקת ורידים. חוסר טיפול עשוי להביא להחמרה, לפגיעה בריאות, פגיעה באיברים פנימיים נוספים, כאבים וסבל רב.
אבחון אירידיולוגי של קשתית העין מסוגל למצוא בקלות את מקור הבעיה כך שניתן יהיה לקבל טיפול נכון, מותאם אישית.
- קצב לב מוגבר – עליה בקצב הלב בשילוב עם דופק מוגבר יכולה להיות מוסברת על ידי סיבות נורמליות כגון פעילות מאומצת, צינון או שפעת, אולם לא תמיד מדובר בבעיה קלה או זמנית, כזאת שלא מהווה סיבה לדאגה. קצב לב מוגבר, המלווה בתחושה ברורה של דופק חזק ושל פעימות לב חזקות הינה בעייתית כאשר היא מופיעה במנוחה, ללא מאמץ ולעיתים מזומנים.
לעיתים, הדבר מאפיין אנשים הסובלים מנטייה לחרדה או מתופעות של התקפי פאניקה. זה יכול גם להיות סימון להפרעה בקצב הלב שנובעת ממחלות שטרם אובחנו, פעילות לא נורמלית של בלוטת התריס, תגובה לתרופות שונות.
חשוב מאוד לאבחן את הסיבות לקצב לב מוגבר כאשר מדובר בתופעה חוזרת וניתן לעשות זאת בצורה לא פולשנית באמצעות בחינה של קשתית העין באופן מקצועי. כך ניתן להבין האם ישנה מחלת לב קשה, האם מומלץ לבצע שינוי באורח החיים הנוכחי, האם מומלץ לנקוט שיטות של ניקוי רעלים.
- טכיקרדיה – זהו מצב של עליה משמעותית בקצב הלב בזמן במנוחה, ללא תופעה נלווית של דופק מוגבר. כאן מדובר במצב שנובע מסיבות כגון זיהום קשה, ירידה מהירה בלחץ הדם (שגורמת ללב לנסות לפצות על כך באמצעות עליה בדופק), פעילות יתר של המערכת ההורמונלית בגוף, פעילות לא תקינה של בלוטת התריס, שימוש בתרופות או בחומרים ממריצים המשפיעים על פעילות הלב.
עליה בקצב הלב המלווה בכאבים, בקשיים ובעיות במערכת הנשימה ובהרגשה כללית לא טובה וכן תשישות יכולה להיות מסוכנת ללא קבלת טיפול מתאים. חשוב מאוד לאבחן את הסיבה או הסיבות לטכיקרדיה ולברר האם ישנם סימפטומים נוספים שטרם מורגשים או נראים לעין. אירידיולוגיה יכולה לסייע גם בכך, ממש כפי שהיא יכולה לסייע במצבים של דפיקות לב, הפרעות חרדה, תחושות של לחץ, עייפות, תשישות.
אם נרצה לסכם, מחלות לב וכלי דם יכולים לכלול היבטים רבים ומגוונים של סימפטומים ולרוב הפגיעה יכולה להופיע בשלבים הראשונים גם ללא תסמינים גלויים. זיהוי נכון ומוקדם באמצעות אירידיולוגיה לא מצריך טיפול פולשני וניתן לקבל במהירות תשובה למהות הבעיה, הגורמים ואפשרויות הטיפול.